Måndag 090511

 

     

Måndagen började som söndagen slutatde, regnskurar och blåst. Fram på förmiddagen bestämde vi oss i alla fall för att ta oss ut och i alla fall fiska lite i innerfjorjden där sjön var relativt lugn.

Vi kom ca 10 meter när brorsan sa: "Nu hände nå't"! Och det kan man säga att det gjorde! Styrningen på 18-fotaren hade redan tidigare känts "lustig" och nu fanns det ingen styrning alls! J-a tur att vi var 10 meter från bryggan och inte ute på någon av de yttre grunden. På telefon och ringa husvärden - han dök upp efter 10 minuter (visade sig att han var ute på dagens runda) och efter att ha kikat på båten erbjöd han oss genast en annan båt, bara någon av oss kunde komma följa med honom över till nästa fjord (Veidmannsbotn) och köra runt den. 

Ca en halvtimma senare hade vi den här, en Rana 20 att fiska ifrån.

Vi fiskade runt ett par timmar i viken och fick lubb (svårt att misslyckas med), kolja och långa, och tog sedan siesta eftersom det fortfarande var ganska blåsigt. (Enligt uppgift så blåsigt att inga fiskecamper släppte ut smpbåtar)

Kvällstur!
Det lugnade sig något till kvällen, så det blev en kvällstur också, vi stack ut vid 21-tiden, kajkade runt i innefjorden och fick lubb (vilken överaskning) och någon mindre torsk. Strax före midnatt lyckades dock Anders får den här att kliva på hans nyinförskaffade Octopus.


Anders med sin torsk på 17,8 kg